Борисов: Неформалните срещи на лидерите от ЕС са като контролните футболни срещи. Ако си слаб, никой не те кани

Къде ще отидат парите за селско стопанство и кохезионната политика, ако бъде разходите за отбрана стигнат 2% от брутния вътрешен продукт, каза премиерът и Бойко Борисов на 9-тия зимен университет на младежката организация на ГЕРБ в Сандански. „Не ни отива да говорим срещу неправителствените организации и Зелените. Да, понякога те са крайни, но те алармират за процесите. Ние сме за това да има втори лифт. Ние много внимателно следим ситуацията. Ние с еколозите проблеми нямаме. Ние работим с факти и ще търсим диалог“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„НПО са по-добра опозиция, защото те търсят диалог“, каза още Борисов и посочи случая с лъвчетата от Разград. За кризата в Близкия изток Борисов посочи: Голяма беля направихме. Десетилетия ще трябва да решаваме тези проблеми.

„Неформалните срещи на лидерите от ЕС са като контролните футболни срещи. Ако си слаб, никой не те кани“, каза още Борисов пред младежите по повод визитата си в Брюксел през миналите дни.

„Ние можем да помогнем на Скопие и Атина за решаване на спора за Македония, но само ако ни помолят. Всички в ЕС оцениха това, което направихме с македонския премиер Зоран Заев“, посочи още Борисов за споразумението за добро съседство, подписано през август 2017 г.

„Всички колеги и за тях учудващо, и за нас учудващо, казват, българското председателство на върви добре. Опозицията няма реално за какво да се хване. Ние сме управлявали и в по-лоши времена. Тогава безработицата беше 12-13%. Сега работодателите търсят работници. Ние помагаме на бизнеса да намери работници. Икономиката върви добре. Опозицията търси скандал, за да го раздуе през медиите“, посочи още Борисов.

„На опозицията им криво, че имаме успешно председателство. За пръв път от години на първи юли (тогава свършва председателството на ЕС) ще посрещаме Джулай морнинг на морето. Може би и нас щеше да ни е яд, ако бяхме опозиция“, предположи лидерът на ГЕРБ.

Снимка :
Facebook