ГЕРБ: БСП са политически отровители, заробват и президента

Днешната пресконференция е в отговор на изявления на лидера на БСП Корнелия Нинова. Възмути ни една изказана откровена лъжа, на която трябва да реагираме и една теза, която много ни притесни. Това каза на извънреден брифинг на депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Нинова заяви, че Българската банка за развитие по някакъв начин финансира сделката за ЧЕЗ. Това е нагла лъжа. ББР по никакъв начин не участва в тази сделка. Това е публично известно 10 дни преди да бъде обявено кой ще бъде купувачът. Няма как лидерът на БСП да не е знаела за това. Днес се наложи ББР отново да публукува на страницата си такова съобщение. Необяснимо е защо се пускат такива плоски лъжи, посочи Добрев.

Разтревожи ни тезата на Нинова, че институциите в България трябва да бъдат подчинени на изпълнителната власт или на премиера, който и да е той. Всеки политик, който вижда институциите подчинени на изпълнителната власт, не е за тази работа. Питаме се, когато Нинова е била министър, по този начин ли се е държала – манипулирала ли е институциите и използвала ли ги е за свои цели? Това е опасна мисъл за който и да е политик и означава, че този политик не знае как функционира държавата или си мисли, че трябва да функционира по определен начин. Това е обида и за институциите. Скандално е, тази теза много ни тревожи. През годините сме се старали да направим тези институции колкото се може по-независими. Институциите трябва да бъдат независими и ние трябва да отстояваме тази независимост, каза още Делян Добрев.

Силно сме притеснени от това, че БСП не могат да изпълняват своята функция на опозиция, заяви експертът на ГЕРБ Антон Тодоров. Те отдавна са загубили правото да се изявяват като морален стожер. Гинка ще обясни откъде идват парите за купуването на ЧЕЗ, когато Нинова обясни откъде взе парите за приватизацията на „Техноимпекс“, но тя бяга като дявол от тамян от тази тема. Партията под нейно ръкводство се превръща в генератор на клюки, откровени лъжи и свърталище на проблемни хора. Това поведение е болестотворно, то е политическо отровителство и започва да се изповядва и от българския президент. БСП и президентът се опитват да ерозират чрез недоказани твърдения управляващата коалиция. Червената партия все повече придобива жълти черти, подчерта Тодоров.

Снимка :
Kanal 3