АПИ: 1800 снегорина чистят в страната, ако може отложете пътуването

Около 1800 машини работят в цялата страна, за да осигурят нормална пропускливост в зимната обстановка. Това обяви пред Bulgaria ON AIR Денислав Петков от Ситуационния център на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Към този момент критични точки няма, а затворени пътища има само за тежкотоварните автомобили. „Троянският“ проход е затворен за всички превозни средства, а за тежкотоварни над 12 т. затворени са проходите „Котел-Омуртаг“ и „Предела“. Ограничение за камиони над 12 т. има за цялата област Смолян“, информира Петков.

„Ако е възможно, не пътувайте!“, съветва още той.

Ситуацията в София остава сложна, снегът вече натрупа, градусите са минус 7, а на места има и ледена настилка.

Любомир Грънчаров от Столичния инспекторат потвърди, че 182 машини продължават да работят по софийските улици, като основно се почистват тези на масовия градски транспорт. “ Продължава почистването на тротоари, спирки и подходи към подлези. Поради силния снеговалеж се налага неколкократно почистване, непрекъснато се работи“, подчерта Грънчаров.

Той разясни, че когато се изчистят улиците на масовия градски транспорт, тогава ще стартира същата процедура и за вътрешнокварталните такива.

Снимка :
Архив, pixabay