Борисов открива Инвестиционен форум на Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон

Министър-председателят Бойко Борисов е в Лондон, за да открие Инвестиционен форум на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).
Сума Чакрабарти, президент на Европейската банка за възстановяване и развитие, открива в Лондон бизнес конференция в главните квартири на банката и ще бъде домакин на министър-председатели от шест западноевропейски страни – на Сърбия Ана Бърнабич, на Черна Гора Душко Маркович, на Албания Еди Рама и на Република Македония Зоран Заев, на Косово Рамуш Харадинай и председателстващият председателството на Босна и Херцеговина Денис Звиздич.
В третото издание на форума, което днес ще бъде официално открито и от българския премиер Бойко Борисов, отново акцент ще бъдат привличането на инвестиции от света за реализиране потенциала на страните. След откриващите думи на шестимата премиери ще има дискусионна част, а веднага след нея и съвместна пресконференция на Сума Чакрабарти и Бойко Борисов.
Основна част от обсъжданите теми са транспортните връзки, привличането на повече средства за стратегически инфраструктурни проекти и създаването на устойчив енергиен модел за региона.

Снимка :
Архив