БСП викат премиера в парламента заради сделката с ЧЕЗ

Като се има пред скандала с ЧЕЗ, който тресе държавата, считаме за най-нормално премиерът да дойде в парламента. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

„Ако за управляващите това не е проблем, за хората е проблем. Искаме премиерът да отговори на парламентарните въпроси, добави Стойнев. „Борисов каза „Ще ги гоня до дупка“. Кого ще гони? Кой клати правителството? Ние сме държава от Европейския съюз. Искаме министър-председателят да дойде и да обясни кои са „Те“, защото този скандал е огромен. Искаме да разберем кои са гадовете. Да дойде и да отговори на парламентарните въпроси.“, призова Стойнев.

В отговор на искането на БСП Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви, че вчера премиерът Бойко Борисов е депозирал в Народното събрание данните, които е получил от чешкия си колега относно сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ.

По отношение установяване на фактите и обстоятелствата за тази сделка утре е насрочено заседание на две комисии и утре ще имаме възможност да поставим въпросите си към всички органи, за да установим всичко от първо лице, каза Кирилов. Едва след това би имало логика да правим коментари, добави той.

Относно това има ли опити да се клати правителството, Данаил Кирилов се обърна към Драгомир Стойнев с думите: „Погледнете около себе си, запитайте се, питайте ПГ на БСП и отговорите са налице“. След гласуване депутатите отхвърлиха предложението на левицата с 82 гласа „за“, 90 „против“ и 10 „въздържали се“.

Снимка :
Архив