ДАНС: Не са установени преписки и дела за фирмата „Инерком“

Не са установени преписки и дела за фирмата „Инерком“, според информацията от Прокуратурата. Това заяви Димитър Георгиев, председател на ДАНС на съвместно заседание на Комисията по енергетика и Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства.

„През 2014 година в ДАНС периодично бе получавана информация от ЧЕЗ за намерение да продаде българските си активи. Това е свързано и с протестите през февруари 2013 година“, каза още той. „През 2015 година отново бе получена информация, че ЧЕЗ обмисля поетапно преустановяване на дейностите си в България. През този период като евентуални купувачи и преговори са водени с руско дружество, българо-австрийска компания и турски инвеститор“, допълни Георгиев.

„Установено е наличие на водене на прокурорски преписки от 2010, 2014, 2015 и 2016 година срещу управление на лизингово дружество, което е ощетявано с чуждо имущество, където взаимополучатели са от семейството на Върбакови. Към момента 4 от проверките са прекратени, по 2 от тях работата продължава. До момента няма повдигнати обвинения срещу лицата“, завърши Димитър Георгиев.

Снимка :
novini.bg