Скандал в НС между Нинова и Цветанов, част от червените напуснаха изслушването

Днес службите и институциите отговориха добре, правилно и ясно. Но политиците, отново направиха политически проблем и се опитват да направят скандал. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, по време на съвместното заседание в парламента Комисиите по енергетика и контрол над службите, на което се обсъжда сделката за ЧЕЗ.

„Никой не си даде отговор на въпроса, защо 2004-2005 година, когато е извършена приватизацията на ЕРП-тата БСП не са взели никакво отношение. Това е умишлено бездействие или умисъл срещу държавния интерес. През 2010 година от БСП са заявили, че приватизацията на ЕРП-тата е грешка, но обратното изкупуване от държавата на ЕРП-тата ще доведе до проблем, а и няма финансови ресурси за това. Уважаеми колеги от БСП, защо не сте защитили националния интерес. Можем да си зададем въпроса дали днес опозицията не обслужва интересите на някой, който е участвал в преговорите за закупуването на ЧЕЗ. За тази сделка се говори една година. Къде бяхте една година?“, попита Цветанов.

Тук обстановката се разгорещи и Корнелия Нинова взе думата, като прекъсна изказването на Цветанов. „Ще ви осъдим в Страсбург. Искаме поименно кой купувач защитава БСП. Искаме поименно кои са гадовете, които ще свалят правителството, иначе няма да останем повече тази зала. Напускаме“, категорична беше тя и излезе, като бе последвана от няколко червени депутати.

„Предоставете стенограмата на г-жа Нинова след края на заседанието, за да види, че не сме отправил никакви обвинения и нападки. Искам да попитам и президента – за кого работят службите? За България? За интереса на управляващите? Той не спира да уронва авторитета на институциите. Аз ще работя за това да има уважение към работата на службите и институциите, защото всичко друго е политически скандал“, завърши Цветанов.

Снимка :
Pixabay