10 денонощия арест за майката, която удари шамар на учител

10 денонощия арест получи от Районен съд-Димитровград 44-годишната Мария Борисова. Както Дарик радио съобщи, тя удари шамар, а след това посегна и с дървената дръжка на метла на учителка по математика. Инцидентът е станал на 28 февруари в училището в Меричлери.
Разправията избухнала, след като дъщерята на Мария Борисова отправила нецензурна реплика към педагожката. Тя от своя страна изгонила от час седмокласничката, която повикала майка си.
Днес 44-годишната жена бе изправен пред съда и съдена по Указа за борба с дребното хулиганство. Пред съдия Огнян Гълъбов тя обясни, че е посегнала на педагожката, защото дъщеря й се оплакала от математичката.
15-годишното момиче заявило, че е бито от учителката. Днес, по време на заседанието обаче, думите на Мария Борисова бяха опровергани от другите разпитани ученици от школото. Показания дадоха още 4-ма учители и двама полицаи.
Учителката по математика, чието име спестяваме по нейно настояване, също е била разпитана.
Решението на съдия Огнян Гълъбов може да бъде обжалвано пред Окръжен съд-Хасково. Мария Борисова ще изтърпи наказанието в поделение на МВР.
По време на съдебното заседание стана ясно, че съдът приема, че нарушението извършено от Борисова, е грубо показване на закона. По закон така, както бе внесено обвинението, максималното наказание е 15 денонощия арест.

Снимка :
Pixabay