ГЕРБ: Категорично няма да има вдигане на цената на тока

Категорично няма да има вдигане на цената на тока след сделката за ЧЕЗ. Това заяви Валентин Николов от ГЕРБ по време на извънреден брифинг. „Искам да уверя българските потребители да бъдат спокойни. Държавата с всички средства ще се противопостави на вдигането на цената на тока“, посочи той. По думите на политика електроразпределителните дружества не влияят пряко на цената на тока. „Това няма да бъде допуснато, има политическа воля за това“, допълни Николов пред журналисти.

Според него думите на опозицията в лицето на БСП не кореспондират с истината. „Хора от опозицията се опитват да яхнат един проблем. До такава степен нещата са ескалирали. Внушават, че ще има повишение цената на тока“, коментира още Николов.

Той посочи още, че организираната утре проява има единствената цел е да разклати управлението. „Това е апогеят на това, че опозицията иска да смени правителството. Яхват втори протест. Почваме да си припомняме близкото минало“. Николов допълни, че протестът е организиран опит да се свали правителството и то незаконно. „Те не могат да се примирят с това, че загубиха последните избори“, заяви Николов.

Според Александър Иванов от ГЕРБ за пореден път партията излиза, за да опровергава неистините, изречени от опзицията. „Насаждат изкуствено напрежение.Защо заблуждават хората.Поредно заиграване със страха на хората“, смята Иванов. Според него действията на БСП са абсолютна лъжа и манипулация с общественото мнение.

Снимка :
novini.bg