Прокуратурата: Плъха не е влизал в къщата на д-р Димитров

Разпитани са над 15 свидетели. Към момента на извършения опит в жилището не са били нито съпругата, нито двете деца на д-р Иван Димитров. Те живеят в село Крумово. Това заявиха на брифинг от Прокуратурата в Пловдив.

„Не е имало съучастник на крадеца. Опитът за кражба в гаража е извършен само от убития. Това се установи след иззети записи от камерите и показанията на обвиняемия. Категорично сме установили и настъпилия сблъсък в двора на кооперацията. Категорично отхвърляме версията за самоотбрана“, допълни Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив.

„С незаконно притежаван пистолет Валтер, при побягването от страна на Плъха настъпва сблъсък, при който обвиняемият стреля. Следва хвърляне на предмети по обвиняемия доктор от страна на крадеца. Лелята на обвиняемия и негов приятел са съобщили, че е нападнат с метална тръба, нож и табела. Обвиняемият променя версията си три пъти. Стреляно е от упор“, заявиха от органите на реда.

„Плъха е избягал и е починал на мястото, на което е открит. Обвиняемият е звъннал на своя приятел, като е поискал от него да се заличат всички следи от гилзи и кръв. Пистолетът не е открит“, каза още Попов. „Хората имат право да протестират, но първо трябваше да бъдем чути“, бяха категорични от Прокуратурата.

Снимка :
novini.bg