Пускат от ареста пловдивския доктор срещу мярка „подписка“

д-р Иван Димитров, който гръмна проникналия в къщата му рецидивист Георги Джевизов, известен като Жоро Плъха, бе освободен от ареста. Той е пуснат с мярка „подписка“.

Освен това обвинението срещу него е променено от умишлено убийство на неизбежна отбрана. Той ще бъде освободен днес.

„При нападението на крадеца е нанесена прорезна рана на доктора с неустановен досега предмет – метална тръба, табела или нож. Факт е обаче, че крадецът е бил сам. Рецидивистът е бил въоръжен за извършване на кражба – отвертка и нож. И отвертката, и ножът са били открити в дрехите на убития, без да са били извадени, каза окръжният прокурор на Пловдив.

„Не съм убиец, трябваше или аз, или той.“, обясни действията си пловдивският рентгенолог д-р Иван Димитров, на излизане от ареста. Медикът каза, че е бил наръган на две места в крака.

Припомняме, пловдивският лекар бе задържан за убийството на мургавия крадец от „Столипиново“ Жоро Джевизов – Плъха. Той е шефът на рентгеновото отделение в УМБАЛ „Пловдив“ Иван Димитров. По данни на разследващите, съобщени официално, съпругата и децата на обвинения медик са живели в къща в Крумово и не са били в дома си в Пловдив по време на престъплението.

Снимка :
Pixabay