4 медици в битка за председател на Столичната кология на БЛС

Четирима медици ще премерят сили в надпреварата за нов шеф на столичната колегия на лекарския съюз, съобщава clinica.bg. Изборът ще се състои в края на март тази година.
Излъчването на нов председател на регионалната колегия се налага, защото изтича редовният тригодишен мандат на сегашния. Начело на Софийската колегия в момента е проф. Милан Миланов. Той обаче няма да се кандидатира, защото няма право да заема поста повече от два пъти.

По информация на clinica.bg сред кандидатите за председател са имената на д-р Димитър Ленков, проф. Димитър Раденовски, проф. Гено Киров, д-р Александър Заимов. Д-р Павлина Здравкова пък ще се кандидатира за гл. секретар.
Битката със сигурност ще е оспорвана, защото всеки от кандидатите има своя потенциал за поста. Според самите лекари обаче с най-големи шансове е ген. Киров, защото веднъж вече се е разминал на косъм с председателското място. Той е бивш директор на МВР-болница, хирург, в момента работи в Четвърта градска болница. Хирург и бивш директор, но на Пирогов, е и друг от кандидатите – проф. Димитър Раденовски. С богато минало в управленските среди на съсловието е и д-р Ленков, който години наред бе гл. секретар на Българския лекарски съюз.
Останалите двама кандидати пък са част от ръководството на столичната колегия и в момента. Д-р Здравкова е неин гл. секретар, а д-р Заимов – член на Управителния съвет.

Изборът на нов шеф на столичната колегия няма да е единствен за съсловието през тази година. Лекарите ще трябва да си изберат председател на съсловната организация и на национално ниво. Това обаче ще се случи чак в началото на лятото.

Снимка :
novini.bg