Волен Сидеров: Валери Симеонов да се извини

Не могат да се казват такива думи за патриарха на най-голямата православна държава. Дори един джихадист не си го позволява. Да обидиш главата на църквата значи да обидиш вярата. Валери Симеонов трябва да се извини, категорично. Това заяви председателят на парламентарната група на Обединени патриоти и лидер на Атака Волен Сидеров в сутрешния блок на БНТ.

„Това, че се възраждаме като народ се дължи на Русия. Не мога да дам оценка на патриарха, нито на нашия, нито на руския. Това е духовен глава. Как ще давам оценка? Тук не е махленско кафене, в което обсъждаме кой е дошъл и какво е казал патриарха“, допълни Сидеров. „Ако не беше руската държава нямаше да има и чужди бойци като румънци и финландци, които да се включат в руската редовна войска. Разбира се, че им благодарим“, каза още той.

„Стабилността на една коалиция се държи на принципите, не може да прекрачваш граници. Аз направих най-много компромиси за тази коалиция. Когато нападаш вярата няма отстъпление“, завърши Волен Сидеров на въпрос дали коалицията е стабилна.

Снимка :
Архив