Марешки: Волен Сидеров надмина Валери Симеонов

Парламентът да се разграничи с декларация от „изказвания на самозабравили се политически лидери“, искат от „Воля“. Повод са изказванията на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на руския патриарх Кирил и на партньора му в коалицията „Обединени патриоти“ Волен Сидеров за Израел. Това съобщи пред журналисти председателят на „Воля“ и заместник-председател на парламента Веселин Марешки.

По думите му снощи в национален ефир Волен Сидеров е направил нещо абсолютно недопустимо за един депутат, още повече лидер на партия от управляващата коалиция. „В опитите си да осъди нелепите изказвания на своя партньор Валери Симеонов по отношение на руския патриарх Кирил, Сидеров го надмина“, коментира Марешки.

„Представяте ли си – казва г-н Сидеров – вицепремиер на България казва нещо за главния равин на Израел, той е такъв, онакъв, еди какъв си, цитира Марешки лидера на „Атака“. От „Воля“ ще предложат следваща седмица на Председателския съвет на Народното събрание да бъде приета декларация, с която парламентаристите да се разграничат и от изказванията на Сидеров и на Симеонов. Иначе оставайки безучастни, ставали съучастници, смята Марешки.

„От „Воля“ се разграничаваме, надявам се, че и всички здрави сили в парламента ще ни последват и ще се разграничим от такива безумни изказвания на самозабравили се политически лидери“, добави той. „Това става вече заразно. Утре някой ще каже, че не харесва Далай Лама или някой друг и докъде ще стигнем“, попита Марешки.

Снимка :
Архив