Шефът на Антикорупционния орган: За всеки, срещу който имаме сигнал, ще бъде обработен

След дебата в НС получих обаждания от депутати, които ми казаха „Нищо лично, това е просто политика“. Това коментира в студиото на „120“ минути по bTV шефът на Антикорупционния орган Пламен Георгиев.

Народните представители го избраха през седмицата за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Изборът обаче предизвика множество пререкания, а в пленарната зала валяха куп обвинения. Георгиев обясни, че е разочарован от ниското равнище на дебата в зала. „Аз не приемам такава политика. Нямам нищо, от което да се притеснявам и съм омерзен от ниското ниво на този дебат“, посочи шефът на Антикорупционния орган.

Той заяви, че за въпросния разговор, който се превърна в ябълката на раздора се е получила информация след приключването на делото. „Наговориха се куп лъжи в това заседание на правителството. За всеки, срещу който имаме сигнал, ще бъде обработен естествено“, посочи още той. Пламен Георгиев коментира и хората, които ще влязат в комисията.

„Аз ще избера хора, които са професионалисти във всяка една сфера“, посочи той. По думите му това е лично негов избор. „Няма депутатите да ми кажат кой ще предложа. Ако не беше създадена тази комисия, щях да се върна в прокуратурата. Аз там не виждам вече предизвикателство“, заяви Георгиев.

Снимка :
BTV