Присъединете се към Sofia Industrial 3D Printing Forum на 27 март

Индустриален 3D печат в действие с практически казуси и демонстрации ще се проведе на 27 март в рамките на утвърденото международно изложение за индустриални технологии в България – Machtech&Innotech Expo 2018.

Sofia Industrial 3D Printing Forum ще разшири представите на специалистите за ползите от използването на 3D печата (адитивното производство) като революционна технология, която дава старт на иновативни проекти и създава нови бизнес модели.

Прилагането на тази уникална технология води до минимизиране на времето и материалните отпадъци. Друга полза е подобряването на рентабилността на производството, постигането на конкретни решения и реализацията им в бързо проследяване от концепцията до завършването. Това е предимство за всеки развит и стартиращ бизнес в ерата на иновациите.

Форумът цели бизнесът да се възползва максимално от прилагането на адитивното (добавъчното) производство за индустриални цели. Семинарът за 3D печат ще разсее предразсъдъците, че това е сложен процес и работи трудно. Най-ценното ще бъде обмяната на практически опит чрез реални казуси и демонстрации, показване на техники за бързо създаване на прототипи, 3D сканиране и 3D печат за промишлени цели.

Ключовите теми са: „Инспекция и обратно инженерство с мобилни 3D скенери CREAFORM“ , „Принтирай функционално. Дигитално ускоряване на добавъчното производство“. „Директен 3D печат в метал: Последно поколение технологии и приложения за производство на метални части“, ще бъде също сред акцентите на форума. Участниците ще обсъдят реалните приложения в индустрията и как адитивното производство се превръща в част от процеса по развитие на нови продукти. Темата „3D печат – какво следва“ ще надникне отвъд представите.

Събитието се организира от Интер Експо Център в партньорство с лидерите на технологиите на българския пазар, сред които SolidFill, SpaceCad, TechnoLogica, B2N, Dessault Systems REICHLE& De-Massari Bulgaria Production, Stratasys.

Machtech&Innotech Expo 2018 ще се проведе от 26 до 29 март в Интер Експо Център.