Петкова: Продажбата на ЧЕЗ е бизнес сделка, която придоби широка известност

„Познавам г-жа Върбакова от 20 години. Запознахме се в София. Но никога не съм предполагала, че ще бъда поставена в тази позиция – да съм министър на енергетиката, а мой познат да се включва в такава една сделка. Подадох оставка, защото не искам името ми да се очерня и да се свързва с една такава сделка. Нито аз, нито министър-председателят Бойко Борисов, нито държавата стоят зад нея“, категорична е Петкова. Така енергийният министър Теменужка Петкова коментира в сутрешния блок на Нова телевизия скандалът с ЧЕЗ и с Гинка Върбакова.

Тя обясни, че сделката е една бизнес сделка, която просто е придобила широка известност. Министърът обясни, че държавата няма как да коментира финансирането й, нито пък може да помогне то да бъде осъществено.

Петкова поясни, че след ескалацията на напрежението Бойко Борисов като един отговорен държавник е потърсил веднага контакт с Гинка Върбакова, защото иска българските граждани да са спокойни. „Знаете колко чувствителни са всички българи на тема енергетика. Ние разбираме какви са страховете и опасенията на хората, така че правим всичко възможно те да бъдат минимизирани. Но не зависи само от нас, дали ще участва държавата в сделката“, каза Теменужка Петкова.