Премиерът Борисов: Само аз не съм заподозрян за сделката за ЧЕЗ

Подкрепихме създаването на анкетна комисия за ЧЕЗ – да се извади всичко през годините, защото от изказването вчера разбрах, че аз не ги обичам, а до вчера опозицията ме обвиняваше, че ги обичам и че през годините аз съм им пречил. Това каза в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов, предаде  Novini.bg.

Не сме пречили на никого, а сме искали електроразпределителните дружества да си спазват договорите и ангажиментите, вследствие на което сме пращали проверки и на трите електроразпределителни дружества – има наказания, КЕВР и прокуратурата. Нека това да се занесе в парламента и да се покаже, че тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти – аутсорсването на дейностите им през годините, за какви пари ставаше въпрос, за това, че не влагаха достатъчно в електропреносната и електроразпределителната мрежа достатъчно, това което им е ангажимент. Нека в парламента всичко да стане ясно, заяви Борисов.

От това, което вчера казаха от ръководството на ЧЕЗ, разбрах че единственият незаподозрян съм аз, защото не ги харесвам – няма как тогава да имам общо с тази сделка, каза още премиерът.

Той се обърна към вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на енергетиката Теменужка Петкова с думите: „Направете заедно с юристите на своите министерства много ясен план и стратегия, за да може тази манипулация на обществото най-сетне да се премахне“.

Снимка :
Архив