Почина и вторият пострадал при взрива в „Арсенал“

Тази нощ в старозагорската болница е починал и вторият пострадал при вчерашния инцидент в оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък – 45-годишният Красимир Желев. Това съобщи в сутрешния блок на БНТ областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

Нека компетентните органи си свършат работата и след това да се правят съответните изводи изводи, заяви тя. Доколкото знам, тук непрекъснато се извършват проверки, добави Микова.

Прокуратурата работи по две версии за аварията– техническа неизправност или човешка грешка вследствие на неспазване на инструкциите за работа, поясни окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. Вчера беше извършен оглед, бяха иззети доказателства, предстои изземването на техническа документация. Започват разпити по делото, назначени са техническа и съдебно-медицинска експертиза, добави Атанасов.

Първоначалният оглед сочи, че по неустановени до момента причини е възникнало запалване и спонтанно изгаряне на химическите смеси, вследствие на което пораженията върху двете лица, които са били в цеха, са много тежки. Установено е, че цехът има команден пункт, който е в друго помещение, но дали е следвало работниците да влизат в цеха, тепърва ще се установява, уточни окръжният прокурор на Стара Загора.

Законовият срок за разследването е двумесечен, но с оглед назначаването на експертизи този срок може да бъде удължен. Разследването ще бъде извършено детайлно, каза още Дичо Атанасов.

Снимка :
novini.bg