Цветанов: Опозицията генерира скандал след скандал от най-малките неща

Опозицията от най-малките неща генерира скандал след скандал. Това коментира в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Думите му са по повод последните скандали, около които акцентира БСП, визирайки продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ. По думите му фокусът към този скандал е изключително голям и се пренесе и в Чехия. Цветанов обясни, че левицата се отклонява от европредседателството и кохезионната политика, която е много по-важна. „Опозицията не се интересува от дългосрочната визия на ЕС, на България, на Западните Балкани“, посочи Цветан Цветанов, като допълни, че БСП се опитва да отклони от важните проблеми.

Цветанов коментира и предложението за създаване на Анкетна комисия по казуса с електроразпределителното дружество. „Ние сме най-заинтересовани да се спре със всякакви спекулации и да се разбере истината“.

„Анкетната комисия ще изясни абсолютно всички факти и обстоятелства“, посочи още той.  Според Цветанов комисията ще разшири обхвата при проверката, като започне от самото приватизиране през 2004 година и проследи последващите действия, които са взети в последвалите години. Идеята е да се търси политически консенсус.

„Да внимаваме с популистките изказвания“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ „ЧЕЗ или Гинка не са в състояние да повишават цената на тока. КЕВР е органът, който взима окончателното решение“, успокои политикът.

Той коментира и информацията, че от срещата между президента Румен Радев и руския патриарх Кирил. „Това е доста несериозно. Президентската институция не се прави в кафене или в някоя сграда, която е обществена“, коментира Цветанов. Той припомни, че Равед никъде не е говорил за Крим, и санкциите срещу Русия. „Искам да кажа много ясно, ние не сме срещу руския народ“, заяви той.

Снимка :
Архив