Близо 50 сигнала за паднали клони и дървета в София само за часове

Екипи на Столична община са реагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета, както за паднали ламарини от 23 обекта и части от четири билборда. През системата 112 са получени близо 100 сигнала от вчера следобед до тази сутрин, съобщават от общината.
Екипите на аварийна помощ и пожарната са работили през цялата нощ и дейността по почистване и обезопасяване продължава. Отстранени са опасни клони на ул. „Българска морава“, паднали клони на ул.”Искър” върху контактно-кабелната мрежа.
Градският транспорт се движи навсякъде. Временно бе скъсен маршрутът на трамваите 20 и 23, като те се движеха до спирка „Гео Милев”, а в участъка от „Гео Милев” до Гара Искър и до „Дружба 2” бяха осигурени автобуси за обслужване на пътниците. Аварийните екипи са отстранили паднало върху мрежата дърво на ул.”Искърско шосе”. Малко след 8.00 часа трамваите по двете линии отново се движеха редовно по цялото трасе.
Дежурните екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община са извършили обходи на територията на Столична община и са огледали състоянието на реките и водните обекти.

Снимка :
Pixabay