Министър-председателят Борисов: Отпускаме около 500 000 лв. за справяне с пораженията след урагана във Враца

Ще отпуснем около 500 000 лева за справяне с пораженията след урагана във Враца. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на връчването на наградите „Достойните българи“.

Премиерът връчи наградите на трима млади програмисти от Враца. „Искам да благодаря, че сте в България и че сте останали във Враца. Искам да благодаря и на кмета, че ви е създал условия. Искам да му благодаря и за усилията по време на бурята. Днес имахме съвещание заради урагана. Около 500 хиляди лева ще дадем в четвъртък за справяне с пораженията, които има в училищата, по детските градини, за стълбовете“, разкри Борисов.

В церемонията награда връчи още кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя награди децата от столичното 125-о училище, които събраха пари за акумулаторна количка за свой съученик с увреждания. „Имаме нужда от такива добри примери. Всички деца, независимо от тяхното състояние и етническа принадлежност, имат място в българското училище. За мен е изключително приятно, че примерите са в сферата на образованието и културата. Тези примери показват, че всички имаме разбирането, че само чрез образование и култура ние като общество можем да напредваме бързо. Благодаря на правителството и на г-н Борисов, че признаха тези сфери като приоритетни и насочиха повече финанси към тях“, каза Фандъкова.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев награди трима служители на МВР, които през изминалата година са помогнали на възрастни хора да не станат жертви на телефонни измамници. „Нашите възрастни съграждани вярват в МВР и рейтингът ни расте. Те не трябва да мислят, че ние ще искаме пари от тях“, призова вътрешният министър.

Снимка :
Архив