Божков прати акциите на „Левски“ на премиера по Сашо Диков

Васил Божков изпрати официално съобщение до медиите, в което обяви, че контролният пакет акции на „Левски“ ще бъде предаден на премиера Бойко Борисов, а той отказа да ги приеме.

В писмо до медиите обвиняемият бизнесмен написа, че клубът е в изключително тежко финансово състояние и затова оставя бъдещето му в ръцете на министър-председателя.

„Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува, е възраждането и стабилизирането на „Левски“. Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 млн. лв. за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв. бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел“, пише Божков.

„Благодарим на ръководството на ПФК „Левски“ за усилията и изключителния професионализъм през последната година. Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци“, казва още Божков.

Акциите бяха донесени в Министерския съвет от журналиста Сашо Диков, който заяви, че е просто куриер и няма представа защо Божков е решил точно той да бъде посредникът.

Минути след това спортният министър Красен Кралев и началникът на пресслужбата на МС Севдалина Арнаудова направиха изявление, в което обявиха, че Борисов отказва да приеме акциите.

„Г-н Борисов отказва да приеме акциите по този начин”, обяви Севдалина Арнаудова и допълни, че не е редно акции да бъдат предавани така.

Министърът на спорта Красен Кралев коментира, че, за да има прехвърляне на акциите, е необходимо изявление от двете страни. „Очевидно едната страна не желае да ги получи. Смятаме, че това е опит за политизиране на съдбата на „Левски”, което не е редно”, посочи той.

Кралев допълни, че няма как премиерът на една държава да бъде собственик на който и да е футболен клуб. „Виждаме, че има желаещи да станат притежатели на тези акции. Ако те не потвърдят желанието си, смятаме акциите да отидат при привържениците на клуба”, каза още министърът.

Снимка :
Nova tv