Кметът на Г. Делчев въвежда вечер час, за да пребори COVID-19

Вечерен час за непълнолетни влиза в сила в Гоце Делчев от 21.00 до 6.30 от утре вечер, 21 октомври. Мярката е взета от кмета Владимир Москов и заради постоянно увеличаващия се брой на инфектирани с коронавируса, съобщиха от общината.
Оттам допълниха, че засега тя е за 14 дни. Изключения за нарушаване на вечерния час ще се правят само за излизане до аптека, магазин за хранителни стоки или посещение при лекар.
Кметът Москов забранява със заповед и тържествата на закрито, като сватби и кръщенета. Чрез рестрикциите той се надява да бъде ограничена заразата, която сега взима неконтролируеми размери заради масовото неспазване на противоепидемичните мерки.

Междувременно от Регионалната здравна инспекция – Сливен съобщиха, че има още 16 инфектирани с коронавируса в Дома за хора с умстена изостаналост в местността „Качулка“. До вчера те бяха 173-ма. Към момента нито един от тях не е развил заболяването КОВИД-19.

Във Велинград пък започват масови проверки за спазване на противоепидемичните мерки.

Мобилни екипи ще следят за носене на маски и редовна дезинфекция. Освен градския транспорт, обект на проверки ще бъдат магазините, кафенета, предприятията, както и всички обществени сгради. Под специално наблюдениe ще бъдат и училищата и детските градини. Мярката се налага заради ежедневно нарастващия брой на заразените с коронавирус.
Продължават засилените проверки и в Пазарджик. Най-много нарушения са открити в заведенията за хранене. Освен лоша хигиена, инспекторите са открили и лица, които работят без трудови договори и здравни книжки.

Болницата в Девин затваря временно хирургичното и неврологичното отделения заради недостиг на персонал. До мярката се стигна, след като двама лекари и три медицински сестри са заразени с КОВИД.

Снимка :
Pixabay